2013. április 20., szombat

Fangirling... avagy az elvakult fancsajok

Sziasztok!
Szinte minden nap belebotlok abba, hogy egyes fanok (leginkább a lányokra jellemző ez a fajta viselkedés) mennyire elvakultan és beszűkülten tudnak viselkedni.
Beszűkült viselkedés alatt azt értem például, hogy megjelenik egy cikk miszerint a kedvencke valami nem épp legerkölcsösebb dolgot csinált akkor az egyből pletyka a site-ot ahol megjelent elkezdik szídni és úgy viselkednek mintha személyesen ismernék az adott sztárt. Illetve az is elég zavaró amikor elkezdenek rágalmazni embereket pusztán abból az okból, hogy ők nem rajongók, vagy kifejezetten nem szeretik az adott sztárt/bandát.
A másik ilyen dolog amit nem értek az a FanFictionok (blogok ahool az adott sztárról/bandáról írnak történeteket) elvakult változata. A fanfictionokkal szerintem alapjáraton semmi baj nincsen. A próbléma azokkal a tucat történetekkel kezdődik, amik csak arról szólnak, az éppen aktuális főhős (aki általában az írót magát szimbolizálja) hogyan jön össze az éppen aktuális sztárral. Emberek ilyenből 235568183542589422815 db van. Olvastam ilyenből egy csomót szinte mindegyik ilyen volt. Van persze egy-kettő ami tényleg kreatív és nem sémás, nem is a szerelemről szól de az eléggé ritka.
Hála a jó istennek vannak olyan rajongók is akik tök normálisak, és elfogadják ha valaki nem szereti rajongásuk tárgyát.
Az én véleményem szerint a rajongást meg lehet oldani úgy is, hogy az ne legyen zavaró a külvilág számára.

- Ha tudod valakiről, hogy nem szereti azokat akikért rajongsz ne hozd őket témába úgyis veszekedés lesz belőle, ami nem nagyon vezet semmire.
-  Ne küldj el mindenkit a @&˙˛°°%!^~ -ba csak azért mert nem szereti őt/őket.
- Ha valamelyik híroldal olyan cikket ír róluk ami rossz fényt vet rájuk fogadd el. Lehet h a cikk irójának igaza van.Te sem ismered a kedvencedet személyesen :)
- NE próbáld meggyőzni a hatereket ha ők se győzködnek téged.

Köszi  a figyelmet! Remélem tetszett a cikk!
Ha van időd írj egy véleményt komiban <3!


2 megjegyzés: